Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Robin Lindgren om SM-veckan: “Islandshästridning, flygfemkamp och bangolf. Var är min fotboll?”

 
SM-veckan sommar 2016
Visa alla artiklar

Robin Lindgren är en av flera från Mittmedia som bevakar SM-veckan i Norrköping.

“Islandshästridning, flygfemkamp och bangolf. Var är min fotboll?” – risken finns att många av er bläddrar förbi våra sidor från SM-veckan vid morgonkaffet i en vecka framöver.

För vem bryr sig egentligen om idrotter och idrottare som ingen någonsin hört talas om. Vem vill läsa om Kim Kimsson som tog SM-guld i frisbeesport när allt om gårdagens heta fotbollsmatch finns i skrift i samma tidning?

Vi på Mittmedia AB bryr oss och de flera hundratals, ja närmare tusentals faktiskt, idrottare som i veckan vallfärdat till Norrköping för SM-veckan bryr sig. Det här är allt för dem, och således även för oss.

Visst, det är en hel samling idrotter som sällan hamnar i journalistikens rampljus som avgörs i Norrköping de kommande åtta dagarna, men vem är en egentligen om en inte tar idrotterna på allvar.

Det här är inte ett fotbolls-EM i Frankrike eller ett sommar-OS i Brasilien sett till mediabevakning eller allmänhetsintresse. De här idrottarna blir inte heller rika vid eventuellt SM-guld - men tro mig - för de som tagit sig hit betyder deltagandet allt.

Det här är deras fotbolls-EM och sommar-OS. Det här är vad de tränar fyra timmar om dagen, sex dagar i veckan, 51 veckor om året för.

Den 52:a veckan? Det är den vi lever just nu, och den som vi fram till avslutningen nästa onsdag kommer att andas. Så vi ber er att med morgonkaffet i munnen inte bläddra förbi alla fantastiska idrottare som just delat med sig av sina historier bakom framgångarna, de som fått utdelning för sina stenhårda förberedelser och står där med tårar på kinderna samt guldmedaljen runt halsen – eller för den delen, de som trots en metodiös träning i 51 veckor fallit den viktigaste veckan och missat sina drömmars mål.

Nu åker er just lästa krönikör vidare för att bevaka idrotter och snacka med ett par utvalda idrottare som senare kommer att bli till er morgonläsning – den här onsdagen bjuder SM-veckan på Islandshästridning, lagtennis och simning. Underbart!