Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönikesamling av Stefan Bergmark

Stefan Bergmark, journalist tidigare bosatt i Sandviken, är aktuell med en ny samling krönikor. Titeln är ”Rapporter från verkligheten samt en och annan dröm” och boken samlar krönikor som Bergmark har skrivit. En talande rubrik på en av krönikorna: Hur dum är egentligen mänskligheten? Åsikterna kommer från vänster, men spännvidden i ämnesvalen är större än rena politiska frågor.

Men som Bergmark skriver i förordet – det personliga är politiskt. I förordet jämför han 68:orna med senare generationers radikaler och konstaterar att många av 68:orna har gjort avbön. ”Men till skillnad från 68:orna träffar jag nästan aldrig någon ur vår generation som gjort så kallad avbön. Gör du? Även om många av oss i någon mån fortfarande är politiskt aktiva så har vi väl blivit bekvämare och dragits med i vår tids konsumtionshysteri.”

Krönikesamlingen ges ut av förlaget Norlén och Slottner.