Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kul jul med Kulturskolan

Julkonsert, utbudet är stort i vårt Konserthus, med många av de stora artisterna på turné land och rike runt.

För elever vid Kulturskolan i Gävle är nog konserten nu på söndag den allra viktigaste. Då får de, i år som i många år tidigare, var en viktig del i konserten med Gävle Symfoniorkester.

I år medverkar även Forsbacka kammarkör och upplägget blir nog litet annorlunda än tidigare år när Jan-Åke Hillerud höll i det hela. Dirigenten i år liksom förra året heter Jonas Nydesjö och med sig har han sångaren och skådespelaren Niklas Riesbeck. Han har spelat rollen som Tintomara i Folkteaterns uppsättning Tintomara. Sedan 2009 är han anställd på Stockholms Stadsteater. På film och TV har han medverkat i "Det nya landet", "Snapphanar", "Oskyldigt dömd" och "Wallander – läckan".

Vi kan vänta oss julsånger, förstås, kanske litet allsång och musik av orkestern själv. Och överraskningar? Julkonserterna med orkestern och framför allt Kulturskolans barn vill jag aldrig missa.