Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultbil åt kultförare

Annons

Testförare åt Lamborghini låter väl som ett drömjobb för de flesta. En som slitit och svettats på arbetsplatsen så till den milda grad att han nått kultstatus bland både bilentusiaster och andra testförare är Valentino Balboni. En man som hedras genom att en specialmodell av Lamborghini Gallardo får bära hans namn.

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni heter bilen som kommer att tillverkas i endast 250 exemplar för att hedra mannen som satt sin prägel på bilarna med den rusande tjuren de senaste 40 åren. Det betyder bilar från Lamborghini Miura över Countach till dagens Gallardo och Murcielago.

Balboni är en stor vän av bakhjulsdrift och den speciella körteknik som detta inbjuder till så därför blir bilen bakhjulsdriven. Detta till skillnad andra Lamborghini-modeller som är fyrhjulsdrivna. (TT Spektra)