Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultur för de yngsta

SANDVIKEN För tredje året i rad kommer det att anordnas barnteater i Sandvikens kommun.

Annons
- Det finns 75 000 kronor som är öronmärkta för den här verksamheten, säger Kerstin Klinga på Kultur- och fritidsnämnden. Ett arrangemang som verkligen varit populärt.

Barnteater kommer att hållas mellan den 14 och den 25 november och föreställningarna vänder sig till förskole- och skolbarn i hela kommunen.
- Teatern kommer ut till barnen i de olika kommundelarna, berättar fritidschef Bo Eriksson.
Det hela är ett samarrangemang mellan Sandvikens teaterförening, esteteleverna vid Hammargymnasiet, Folkbiblioteket, Kulturskolan och dramapedagogutbildningen på Västerberg.
- Vi kommer att nå ut till ungefär 2300 barn, säger Inga-Lill Eriksson som arbetar under Teaterföreningen. Vi riktar in oss på de yngre barnen och det har visat sig att teatern har blivit ett dragplåster för de yngsta. Dessutom är det jätteroligt att arbeta med barn.
Sammanlagt blir det sju olika teaterföreställningar. Bland annat ska Pär Lindblom, med förflutet i Sandviken och senast känd från reklam-tv, köra sin Ojsan som är en teatershow för barn mellan fyra och sex år. Ojsan är en hundvalp som hamnar på en massa äventyr.
- Det blir också några ovanliga varianter av Rödluvan, säger Ulrika Gaude på Kulturskolan. Bland annat i Vilda Västern. Det är också roligt att så många barn vill vara med och spela teater.
För att ladda upp ordentligt kommer aktörerna att ladda upp på Västerbergs folkhögskola kommande helg.

Jörgen Larsson