Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Å jante å ja!

Annons

Gunilla de Maré tycker att mitt inlägg på kultursidan den 12/12 om kulturhuvudstadsåret var oerhört tråkigt, och det får hon gärna tycka. Hon skriver det i sitt debattinlägg 16/12 där hon också påpekar att en person (nämligen jag) ”går till destruktivt angrepp på vårt oppositionsråd, Inger Källgren Sawela”.

Destruktivt eller inte kan ju diskuteras. Men anledningen till att jag skrev det jag skrev beror helt och hållet på att oppositionsrådet bröt ett löfte. På gruppmötet veckan före kommunfullmäktige lovade Inger Källgren Sawela, som var mycket positiv till ansökan, att inte yttra sig i debatten om kulturhuvudstadsåret.

Detta av respekt för att den moderata gruppen, med ett par undantag, var klara motståndare till Gävle kommuns ansökan om att få Kulturhuvudstadsåret. När sedan oppositionsrådet bryter sitt löfte och tar en mycket aktiv del i debatten i fullmäktige så undrar man vem som egentligen är destruktiv!

Det hade varit OK för mig om Inger Källgren Sawela hållit sitt löfte och varit tyst i debatten och sedan röstat ja till ansökan.

För några år sedan, när en av de ledande moderaterna var emot försäljningen av Gävle Energi, avstod den personen till och med från att rösta, vilket var hedervärt! Men när Inger Källgren Sawela tar till reptricket, trots löfte om tystnad, då har hon kackat i det blå skåpet!

Gunilla de Maré avslutar sitt inlägg med att påpeka att ”det är högt i tak inom Moderaterna och att varje fullmäktigeledamot har rätt till en egen uppfattning och inte behöver vika sig för någon partipiska”.

Hur högt är det egentligen till det där taket, kan man undra! Det är nog tyvärr så att det är väldigt olika takhöjd för olika personer inom moderaterna i Gävle!

Men jag har också fått många positiva omdömen för min debattartikel av flera moderater i fullmäktigegruppen, vilket tyder på att vissa tycker att det finns takhöjd även för mig!

Torbjörn Edlund

Fortfarande moderat

Mer läsning

Annons