Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på kultur

Annons

I ett nytt inlägg på kultursidan (17.11) i Gefle Dagblad bemöter Torbjörn Edlund en replik från mig i GD. Mitt inlägg rörde i första hand kulturhuvudstadsansökan och den Jantedebatt som förts i samband med att Gävle förlorade i kampen om att bli kulturhuvudstad.

I slutet av min replik framförde jag också min olust över det påhopp Edlund gjort mot vårt oppositionsråd. Torbjörn Edlund återkommer men – i stället för en debatt kring kultur – gör han nya osakliga angrepp mot Inger Källgren-Sawela. Hans inlägg är inte bara osakligt, det visar också en brist på kultur som är häpnadsväckandet. Kanske är detta enda skälet till att inlägget publiceras på kultursidan.

Låt mig därför för personer utanför kommunfullmäktigegruppen klargöra att Inger på intet sätt brutit mot någon överenskommelse i gruppen, tvärtom överlät hon fullmäktigegruppens talan till vår gruppledare, Björn Frankson, som förde majoritetens talan. I övrigt gjordes inlägg efter olika ledamöters uppfattning.

För mig som tidigare under två mandatperioder var oppositionsråd för moderaterna i Gävle är det inte något nytt att man i den positionen får ta en del ”knivhugg” i ryggen, angrepp som man inte kan värja sig emot via inlägg i pressen, Jag har där-emot aldrig upplevt att en person som via medierna försökt få uppmärksamhet genom att förkunna sitt utträde ur vårt parti senare återkommer när en ersättarplats i fullmäktige blir ledig och då utan någon som helst förklaring till sin omvändelse. Trovärdigheten för en sådan person, Torbjörn, är inte stor.

Av erfarenhet vet jag att Torbjörn Edlund alltid vill ha sista ordet varför jag för min del sätter punkt i denna ”debatt”.

(ordinarie ledamot i Kommunfullmäktige sedan 1980)

Därmed sätter vi punkt här på kultursidan för debatten mellan de två.

Mer läsning

Annons