Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bästa med Sandviken

/
  • Vad är det mest fascinerande med Sandviken? Lämna ditt förslag på biblioteket som ett tips till stockholmaren David när han kommer till stan. Konstduon [krig] står bakom verket.
  • Vad är det mest fascinerande med Sandviken? Lämna ditt förslag på biblioteket som ett tips till stockholmaren David när han kommer till stan. Konstduon [krig] står bakom verket.

Det handlar om att få syn på vad Sandvikenborna själva tycker är fint, viktigt och fascinerande med sin stad.
Konstduon [krig] låter stadsborna visa stockholmaren David det som de vill visa.

Annons

"David kommer till stan" heter verket och det är just så; David kommer till stan i påsk och istället för att [krig], Karin Bäckström och Jon Perman, själva drar runt honom på ställen som de gillar, vill de alltså få hjälp, av så många som möjligt som bor i stan.

"[krig] bjuder in alla som bor i staden att dela med sig av det de själva tycker är det bästa med Sandviken som plats och till att visa upp saker de gillar och tycker är viktiga i Sandvikens Kommun", skriver de i sin inbjudan.

Så vad vill du visa David, som aldrig varit i Sandviken förut?

Det finns förslagslådor på Stadsbiblioteket och Kungen där man lämnar sitt förslag.

"Det kan vara en promenad du gillar, en plats du har minnen ifrån eller en plats du tycker bär på en viktig historia", förklarar [krig].

På kvällen den 18 april är det vernissage på Galleri Lars Palm och sedan beger sig David och [krig] ut på stan för att se de platser som människor har tipsat om – och träffa dem som kommit med förslaget.

För det är som de konstaterar i ett pressmeddelande:

"Genom projektet vill vi undersöka förhållandet till alla platsers unika historia genom att låta människorna som minns den själva berätta och därigenom värdesätta den. Samtidigt lyfts värdefulla egenskaper och förhållanden inom bygden fram, som kanske vanligtvis skyms av nyheter om avflyttning och förlorade jobb."

Upptäcktsresan dokumenteras, med film och bild och i text och publiceras sedan på bloggen www.krig.me/davidkommertillstan.

"Bloggen kan sedan ses som en alternativ guide till Sandviken och ett gemensamt dokument över vår stad och vad som uppskattas i den", skriver [krig].

Så ta tillfället och skapa en berättelse om Sandviken. Och träffa David, förstås!

Annons