Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dom bara luras!

Annons

Satt på en pressträff om Strömvallen i veckan.

Det var kul. Man hade bjudit in en festlig kille vid namn Roger Kellerman, en avslappnad snubbe i utanpåskjorta, skägg och rufsigt hår. Nörd eller expert – det var hugget som stucket, ansåg han själv – på ”möten”, eller turism.

Han kunde snacka så att man begrep vad han sa. Ingen kostymnisse med ”potential”.

Han var imponerad av planerna i Gävle. Den här mötesindustrin är den som växer snabbast i vårt land. När de stora företagen drar ner eller lägger ner.

I stället är det här framtiden, ansåg Kellerman.

Och framtiden är en centralt belägen kongressanläggning med kulturlokaler och idrottsarena. Precis som Strömvallenprojektet.

Det är bara att se på Göteborg för att fatta varför det är så bra.Det gör jag gärna. Sen 1985 vallfärdar jag till Bokmässan.

Mitt i stan ett evenemangsstråk från Liseberg. Över Svenska Mässan med ett par höghus till hotell. Sen Scandinavium som kan kopplas ihop med Mässans kongresslokaler. Stråket avslutas med Nya Ullevi.

Oslagbart. Genererar pengar hela tiden. Borde var och en kunna se.

Men icke. För där satt jag på pressträffen och fattade inte att jag hade med bedragare att göra.

Det förklarade den ilsket röda i Arbetarbladet dan därpå.

Vad var det för slemma typer? Jo, utom Kellerman och FastPartners Anders Svensson var det Börje Nordberg. En särskilt hal typ som försökte muta oss genom att servera kaffe. Oerhört när man tänker efter!

Vi, det var utom jag redaktören Kriström och Gud hjälpe mig Kennet Lutti. Vi var lättlurade, korkade som lät oss fraternisera med de lömska typerna. Samtalade vi inte förbrödrande om Brynäs!?

Till de lömska bedragarna räknade den ilsket röda också presskonsulterna Bengt Lönnberg och PeO Apel.

In från vänster, eller höger, nåja från Villastan då, kom sen i en insändare Rurik Löfmark. Hans namne var ju den bålde bärsärken som enligt någon forntida krönika grundade Ryssland. Var han inte också anfader till den Hamlet som ständigt tassar över världens tiljor?

Men hos vår Rurik ingen tvekan eller tövan. Vi förtappade, korkade redaktörer var tillsammans med Tekniska kontoret, Bygg & Miljö och Kultur & Fritid manipulerade av FastPartner.

En slem kapitalistisk sammansvärjning – oblygt nog vill man tjäna pengar! Den påminde Rurik om hur det gick till i läkemedelsindustrin. Samma manipulation där.

Att vi får en ny arena, ett nytt kongresscentrum och kanske en och annan ny och bra medicin... ah lappri!

Inte vet jag något om framtiden. Kan bara gissa. Men lyckliga Rurik och den ilsket röda som vet precis hur det kommer att bli.

Vad visste man för 150 år sen om det där patentet som Göransson köpte av Bessemer i England? Det som blev grunden till världsföretaget Sandvik.

Ack att Rurik och den ilsket röda verkat då och ropat: Tro inte på den skojar’n.

Han bara luras!

Mer läsning

Annons