Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Durrar du?

/

Annons

Jag är rädd för min elektriska tandborste. Och då snackar vi en som annars hyser varma känslor för teknik, mekanik, elektronik – allt som jag inte förstår, men som går att behärska – kretsar och komponenter, induktion (I love my spis!), kopparkablar och åskledare. Ohm och Faraday skulle vara stolta när jag på galen- vetenskapsmanna-vis lägger mig i gräset vid stugan när åskan kommer: ”Vi har ju Slaggvärpet, Slaggvärpet kommer att beskydda oss!” (Slaggvärpet = slagghögen, intill hyttan, stor som ett konstgjort berg).

Men min eltandborste. Den skulle jag inte vilja hålla i handen när åskan går... Och då är den inte ens min än, när sambon lagt sig närmade jag mig häromkvällen hans uppladdningsbara (bara det!) och att byta huvud tog en redig kvart – VAR skulle de där runda (!), fjuttiga stråna in?

Ni märker min avoghet, men jag har aldrig satt en elektronisk tandborste i min mun, vissa kulturkrockar vill man liksom slippa...känna. Men nu surrade eller ”durrade”, som farfar Konrad (han föddes mittemot Slaggvärpet) skulle ha sagt, den djupt i mitt innersta, det durrade så att jag till slut inte visste vems huvud det var som durrade. Och det fortsatte att durra när jag med mitt livs skakigaste händer försökte hitta några ytor i munnen med tänder att pressa fjunen mot. Och det durrade långt efter att jag hittat avstängningsknappen (samma som när man sätter på) och vaknade mitt i natten och trodde att nån hade tagit mina tänder. Eller åtminstone spräckt dem med lite likström... På morgonen vågade jag inte se mig själv i spegeln, helt övertygad om att håret stod rätt upp.

Djävulstandborsten stod i sitt batterietui och såg stöddig ut. Jag lovar, den avgav en liten blixt...bara så där. Som en liten varning till mig och Slaggvärpet.

Hur ska det gå? Jag måste säga det: Jag kommer aldrig att kunna älska min blivande elektriska tandborste, hur djupa tandköttsfickor den än tränger sig ner i, hur mycket plack den än durrar bort. Jag är skakad och störd. Men kan man revoltera mot en tandläkare? Hon kommer att fråga.

Mer läsning

Annons