Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FIRENZE I

/

Annons

Vi bor på fula sidan Arno. På den fula sidan om den breda, grumligt vackra floden där vi en gång såg råttor stora som kattor.

På den fula sidan, där de driftiga medeltida hantverkarna – alla de som inte hade råd att bygga palats – bodde innan familjen Medici fyllde sitt Palazzo Pitti (egentligen byggt för bankiren Luca Pitti) här på 1500-talet.

På den fula sidan bara för att vi förälskades oss i en port här, Porta San Frediano, en tvåmetertjock, märkligt genomskjuten bastion till stadsport och pur, butter byggnadskonst, och nu har vi förälskat oss i stadsdelen också: Oltrarno, ”på andra sidan Arno”.

På andra sidan och söder om, alltid söder om, och på vägen ner mot Galleria dell’ Accademia (som alltså ligger bortom och norr om Arno) en skriftlig installation på väggen mellan två soptunnor: Where is Albin Ray?

Ja, var? Han är helt okänd, men vi hittar honom på MySpace: ”Man 38 år, New York, New York, USA” och så en serie bilder på platser han signerat. Florens blir den första och lite senare bland de andra klottrarna vid Uffizierna: Albin Ray was here.

OK, and where is Albin Ray now? Fortsättning följer...

Mer läsning

Annons