Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För bövelen, stan saknar ju befälhavare!

/

Gatuavstängningen avbryts, innan försöket avslutats enligt upprättad tidsplan. Politikerna backar, skyller på att det gick för snabbt och att informationen var för dålig. Som om det bara handlade om det.

Annons

Informationsmiss.

Tro det.

Knappast.

Snarare var det populasens ilskna morrande som fick politikerna att snöpligen slå till reträtt med svansen mellan benen.

Och handlarnas uttalade indignation.

Ännu en gång har den politiska ledningen demonstrerat sin visionslöshet.

Om än indirekt denna gång.

Kanske ännu mer belysande därigenom.

För hade avstängningen varit fast förankrad i en långsiktig och stabil vision, då hade Johansson och kompani förstås försvarat den och stått fast, inte pudlat eller hittat på svepskäl. Det är väl det som är politiskt ledarskap – att stå för någonting? Gäller även arenabyggen och annat.

Men i stället präglas politiken – denna urvattnade och förflackade variant av politik som borde kallas något annat – av tillfälliga ryck och diverse erbjudanden. Som på Ica eller Konsum. Erbjuder vi det här kanske vi kan locka hugna köpare, förlåt: väljare.

Men erbjudandet avvisades den här gången och politikerna måste snabbt dra tillbaka och deleta. För att inte riskera röstas bort nästa gång. Och omvalet är ju som bekant det högsta politiska målet.

Forget ideal och värderingar.

Verkar även vara omvalet som är styrande för Inger Schörling, som jag i min naiva enfald trodde om bättre. Men som uppenbarligen är beredd att släppa en grön fråga, som det borde vara för henne, av opportunistiska skäl.

Som skattebetalare, dock icke-röstande väl att märka, skäms man när man bevittnar detta spektakel inför öppen ridå.

Undra på att staden sjunker, den saknar ju befälhavare.

Vingliga butiksföreståndare bygger ingen framtid.

Lasse Ekstrand

Mer läsning

Annons