Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gaffel-jul-kul – igen!

Också i år får GD:s kultursida äran att publicera, eller kanske rättare öppna, Ateljéföreningens Gaffels egen julkalender. En bild varje dag här på sidan fram till jul­afton, med början i dag

Annons

Vi passade på att ställa fem snabba frågor till Elin Hjulström, en av konstnärerna i Ateljéföreningen Gaffel:

Det är andra året ni gör er fina julkalender, hur kom idén upp?

– Från början fanns idéer om att använda ett hus där ett fönster öppnades varje dag, som ett performance eller liknande. Med det var lite för ont om tid för att organisera något så omfattande, så diskussionen ledde vidare till en digital adventskalender som tack vare de tekniska möjligheterna också kan rymma ljud och film, inte bara tryckt material.

Vad är speciellt i år?

– Innehållet är ju helt nytt för varje år så då blir varje kalender unik. I år ser det ut att bli en bra blandning av målningar, foton och rörligt material.

Har ni en jury som väljer eller hur går urvalet till?

– Än så länge har vi inte fler bidrag från enskilda medlemmar än att alla får med något varje år. Medlemmarna är välkomna att skicka in fler än ett bidrag, som då kommer med i mån av plats.

Vad hoppas ni med kalendern?

– Kalendern är ett roligt sätt för medlemmarna att visa sina verk och en annorlunda och intressant adventskalender som bryter av mot normen. Med kalendern hoppas vi också kunna nå ut till de som kanske inte är bekväma med att besöka ett galleri eller ett konstevenemang.

Medverkar du själv? Och med vad?

– Jag kommer att ha med en animation, med mycket vinterstämning och kanske lite nostalgi. Dessutom finns en akvarellillustration på lager om det blir plats över.

Mer läsning

Annons