Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur snabbt får det gå?

Tillväxt och regional utveckling (TRU) på Gävleborgs län har beslutat avskeda en hemslöjdskonsulent i länet.

Annons

Praxis i varje län är två hemslöjdskonsulenter, en med specialkompetens inom hård slöjd och en inom textil slöjd. I och med TRU:s åtgärdsplan för kulturverksamheterna för anpassning av budget från 15/11 har man beslutat att halvera antalet hemslöjdskonsulenter. Sveriges Hemslöjdskonsulenters DIK-förening är kritiska till detta och har skickat ett brev till ordförande, vice ordförande och förvaltningschef på TRU, samt verksamhetschef på Länskultur Gävleborgs län. Även andra är kritiska. Sveriges hemslöjdskonsulenter har gjort en skrivelse till TRU och 13 slöjdare i länet skrev 4/12 en artikel i GD om sin förvåning över TRU:s beslut.

Uppsägningsförfarandet har gått mycket snabbt. 12/10 fick Brita Dixelius ett muntligt beslut om uppsägningen, 15/10 kom det skriftliga beslutet och hon är ombedd att lämna sitt skrivbord redan 31/12.

Hur ska Gävleborg kunna upprätthålla en god kvalitet på samordningen av hemslöjdsarbetet i länet med enbart en tjänst? Vi tror att det är många slöjdare och slöjdintresserade i Gävleborg som kommer drabbas av denna avveckling.

Sveriges Hemslöjdkonsulenters DIK-förening,

genom Mia Lindgren, hemslöjdkonsulent, Slöjd i Väst

Mer läsning

Annons