Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle i Tierp

/

Annons

Tierps lilla, fina bibliotek – tänk, hur länge finns de kvar?! – ställer nu ut Gävle när medlemmarna på Tredje Tvärgatan visar måleri, teckning och grafik.

Det är en blandad giv, något genomgående tema har man inte valt, men naturen är med och vi vet sen förr ungefär vilka som gör vad: Erik Fredelius linoleumsnittt och Kopriwa textil, typ.

Mest fastnar jag ändå för Lisbeth Sjölins klassiska, moderna måleri, konsekvent, men nymodigt ändå! Nu har hon klätt motiven i fler (nya) färger och bräckt, böjt och bänt, de lagda färgfälten, låtit planen verka på höjden i stället för på längden, liksom. Resultatet blir vinterdagar och sommardagar med ett särskilt sken och en förståelse för det enkla – men komplicerade.

Camilla Forslund är en annan jag ser gå vidare, hennes små utbrott här är fina i färgen, märkvärdiga i linjen.

Här finns också Tomas Sandströms suggestiva laveringar, Erik Fredelius som gömt sina vitsiga påvar och motorcyklar bakom båd tall och gran (!), Elizabeth Kopriwas utskurna tecken på siden, Birgitta Rådberg som måste gilla Bruno Liljefors, Åsa Ericssons fortsättning med sin topphättade, smalbenta figur som bubblar av ord, Johan Bergkvist som valt detaljerna och överfört svärtan till fotografik (analogt foto och svartvit grafik), Mattias Perssons skira torrnål samt Caroline Brandts felvända färger i fonden som skapar en intensitet där hennes figurer lever sina liv, balanserade på slak lina eller stadigt stående i ett par Dr Martens.

Mer läsning

Annons