Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya spionfakta på väg

Annons

Gösta Linds försök att omvandla en seriös forskare till ”sagotant” ( GD  Kultur, den 5 december 2011 ) låter för mig lika naivt som desperat. Ska vi tro dig, Gösta Lind, att en äldre kvinna – prof. Birgitta Almgren – som har uppnåt den högsta graden i sin karriär skulle roa sig för att i sin bok: ”Inte bara spioner” hitta på lögner och anklagelser bara för att reta stackars oskyldiga landsmän?

 Jag har levt i över 40 år under kommunistiskt diktatur och Gösta Linds ”försvar” av sin fru övertygar inte mig.

Rekommenderar  intervjun med Olle Frånstedt, förre detta Säpochefen:  ”Spionjägaren som kom hem till kylan” ( Fokus, 23 - 29 september 2011 ).

 IMPONERANDE LÄSNING!

  

Svar till Ewa Sandin: 

Jag tror att du liksom jag tycker det är viktigt att påtala brott mot mänskligheten som sker idag liksom tidigare. Därför är historisk forskning värdefull och det är viktigt att såväl kompetenta forskare som de individer som finns registrerade i säkerhetspolisens register får tillgång till sina akter. Tills i dag har endast Birgitta Almgren haft tillgång till Säpos register över de som utsatts för en förundersökning med misstankar om samarbete med Stasi. Min fru är så vitt vi vet den enda som fått ta del av delar av sin Säpo-akt.

Birgitta Almgren brukar själv alltid betona att hon är professor och seriös forskare men glömmer bort att tala om att hon är språkprofessor utan någon bakgrund i historie- och samhällsvetenskaplig tradition. Det kan vara en orsak till att hennes forskning gått snett.

Min fru och jag har i dag, torsdag, återkommit från ett besök i Stockholm där min fru kunnat läsa sina akter för en andra gång. Hon har hittat en mängd större och mindre sakfel i Almgrens texter. Dessutom har min fru hittat några felaktiga uppgifter i Säpos material. När min fru tillsammans med några andra personer har analyserat materialet kommer resultatet att offentliggöras. Då kommer det att visa sig att begreppet Sagotant är berättigat.

Gösta Lind

Mer läsning

Annons