Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olympiskt kulturrekord i London

/

Den som besöker OS-staden London i sommar kan göra mycket annat än att titta på idrott.

Annons

I en gigantisk kultur- och nöjesfestival erbjuds över 12 000 attraktioner, som att hoppa omkring i en uppblåsbar kopia av det forntida Stonehenge. London 2012 Festival pågår fram till den 9 september och spränger alla gränser för den så kallade kulturolympiad som följer med de olympiska spelen. Under tolv veckors festival har över 25 000 artister, konstnärer och andra deltagare engagerats.

Evenemangen pågår över hela Storbritannien, med tonvikt på London där OS avgörs 27 juli-12 augusti. Det mesta är gratis och har redan lockat miljontals åskådare och besökare under de första veckorna.

– Vi hoppas att festivalen ska hjälpa till att introducera en ny publik till konst och kultur. Hittills har alla gratisevenemang varit utsålda, om man kan säga så, och intresset har varit fantastiskt, säger festivalchefen Ruth Mackenzie.

Bland de mer spektakulära projekten finns konstnären Jeremy Dellers hoppborg som är en kopia i naturlig storlek av den forntida stensättningen Stonehenge, en av Storbritanniens största sevärdheter.

Mer läsning

Annons