Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyvärr missförstånd

Annons

Gunnar Colding kommenterar Gävle kommuns agerande kring Lyriska Sällskapet Gävleborg och dess operettföreställningar (GD 3/4 -11).

Som representanter för Gävle Teaterförening håller vi med om stora delar av artikeln. Vi uppskattar verkligen att det finns ett aktivt operettsällskap i Gävle. Vi i Gävle Teaterförening har varit mycket glada att ha Lyriska Sällskapet Gävleborg som hyresgäst. De har erbjudit ett mycket bra och uppskattat tillskott till vår repertoar.

 Tyvärr verkar Gunnar Colding ha missförstått Gävle Teaters roll i detta. Gävle Teater drivs av Gävle Teaterförening. En ideell förening, precis som Lyriska Sällskapet Gävleborg. En förening som har krav på sig att bära sina egna kostnader.

 Gävle Teaterförening har ett uppdrag från Gävle kommun att erbjuda scenkonst till Gävles innevånare. För detta får Gävle Teaterförening tillgång till Gävle Teater (huset) samt ett årligt bidrag till verksamhet. Vi köper in produktioner för att spela på Gävle Teater, och hyr även ut Gävle Teater till externa producenter som vill spela i Gävle. Det är biljettintäkterna från dessa produktioner och hyrorna från dessa producenter som är vår förenings levebröd.

 Vi har inga garantier eller underskottstäckning från Gävle Kommun. Vi måste sköta Gävle Teaters verksamhet affärsmässigt. Gävle kommuns bidrag fungerar som en generell subvention av scenkonst till Gävles innevånare.

Henrik Persson

Ordförande Gävle Teaterförening

Jonas Elverstig

Intendent Gävle Teater

Mer läsning

Annons