Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturell Allemansrätt 2014

På väg upp från tågstationens trappor ser jag Sjömanskyrkan resa sig i sin stolta prakt med sin vackra ros. Det som en gång i tiden var en rastplats för sjösjuka sjömän är numera en mötesplats för kulturintresserade i Musikhusets regi. Tillsammans med sin granne CC-puben bidrar de till Gävles egna musikkvarter och hjärta som har inspirerat och lyft fram många kulturintresserade. Nu blev dessvärre inte Gävle vald kulturhuvudstad men jag hoppas ändå på att Gävle vill satsa och uppmuntra alla kreativa själar som gömmer sig därute. Jag har i denna bild försökt uppmuntra till att införliva nya satsningar till kulturlivet genom att skapa nytt ljus i kyrkrosen som får symbolisera den färgrika palett av aktivitet som gömmer sig bakom sjömanskyrkans mystiska murar. En fantastikst vacker byggnad som bidar till Gävle stads vackra former och liv.
Bilden består av två foton där det ena är taget i mörker och det andra i dagsljus. Fönstret är taget i dagsljus där jag delat upp bilden i olika lager och på så sätt kunnat omvandla färgerna i glaset. Denna bild har jag sedan fört över till bilden jag tog i mörker. Jag har sedan reglerat denna med exponering, färgbalans och ljusvinklar.
Fofo: Sofia Olerud