Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kummel i ugn på syditalienskt vis

Annons

4 portionsbitar kummelfilé, ca 600 g

1 liten burk sardeller i olja

1 krm svartpeppar

1/2 kruka rosmarin

1/2 tsk havssalt

1 dl veteströbröd

olivolja

citroner

1. Pensla en ugnsfast form med olivolja och lägg ut fiskfiléer med det som varit skinnsidan nedåt.

2. Töm upp en burk sardeller i olja i en sil så oljan kan rinna av. Lägg sardellerna i en kastrull, tillsätt 2-3 matskedar ny olivolja och mosa samman sardeller och olja på svag värme. Krydda lätt med svartpeppar.

3. Fördela sardellsåsen över fisken och strö därefter över ströbröd samt lite extra olivolja. Toppa med havssalt, små rosmarinkvistar och saften från en citron.

4. Stek fisken mitt i 175 graders ugn cirka 20-25 minuter. Serveras med blandad sallad, massor av citron och gärna en och annan rosmarinkvist. Bröd passar bättre till än potatis.