Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsberget får låna

SANDVIKENKungsberget får låna 3,5 miljoner kronor av Sandvikens kommun. Dessutom höjs checkkrediten från 5,5 miljoner till 13,5.

Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagen.
Moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna röstade dock mot förslaget.
- Kungsberget ska säljas nu, var budskapet från de tre partierna.
Enligt ett beslut i maj i år ska Kungsberget få 5,5 miljoner kronor till olika investeringar. Bland annat ska man bygga ännu en stollift och utöka snösystemet.
Problemet är att pengarna betalas ut först i april nästa år och att ombyggnationerna redan är i gång.

Skrivelse

Därför kom Kungsbergets Fritidsanläggningar i slutet av augusti med en skrivelse till kommunstyrelsen om utökade krediter. Nu har kommunstyrelsen beslutat att bevilja detta. Moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna yrkade dock avslag. Detta för att ge en tydlig markering: nu är det dags att sälja.
- Det här är ett riskåtagande som ingen kommun ska syssla med. Kungsberget ska säljas omedelbart, säger moderaternas Riitta-Liisa Björk.
Socialdemokraterna vänder sig inte mot en försäljning men vill vänta. Man vill låta Kungsberget göra de åtgärder som man planerar eftersom bolaget troligtvis blir mer lättsålt då.
- Kungsberget är fortfarande till salu men vi letar inte aktivt efter köpare, säger Stefan Hedin.
KARIN BERGKVIST