Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsberget satsar på sommaraktiviteter

Kungsberget har utvecklats från en skidanläggning till vinterort. Nu ska det utvecklas till en sommarort också.

Kungsberget vill satsa stort även på aktiviteter under sommarhalvåret. Nu tar man hjälp av Regionförbundet Gävleborg och kommunerna Sandviken och Ockelbo för att skapa verksamheter även när snön lyser med sin frånvaro.

Cecilia Hed Malmström från Jädraås leder processen från regionförbundets sida.

– Det här ingår i ett projekt som kallas ”Nu kör vi”. Syftet är att få små företag att gå samman och serva en plats som Kungsberget för att locka turister under sommaren. Ockelbo, Sandviken, Kungsberget och Högbo har en unik position eftersom de ligger i Sveriges mest rovdjurstäta område, säger hon.

Jonas Lundblad, utvecklingschef på Kungsberget, räknar med att projektet ska vara fullt utvecklat om cirka tre år.

– Till hösten ska vi att ha en tydlig idé om hur det ska fungera. Vi får många förfrågningar från personer och företag som tycker att det blivit fart här.

Meningen är till exempel att det nybyggda hotellet ska ha öppet året runt i framtiden. Alla aktiviteter som erbjuds, både under vintern och sommarhalvåret, ska göra Kungsberget till ett Mecka för konferenser.

– Det bubblar. Nu gäller det att styra ihop alla aktiviteter som är på gång och få en röd tråd, säger Jonas Lundblad.