Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsgården avslutade snyggt

Kungsgården var inför lördagens match redan klart för nedflyttning. Efter ett självmål i den 85:e matchminuten förra helgen stod det klart.
Men att laget ville avslutade på bästa möjliga sätt var givet, delvis för målvakten Jordan Godsey skull.

– Vi ville ge Godsey en nolla innan han åker hem till USA, berättade Kungsgårdens tränare Stefan Lundin.

Inte heller Sundsvall hade någonting att spela för. Det resulterade i en tempofattig första halvlek där Sundsvall hade ett litet övertag med ett bättre passningsspel. Det var en mållös första halvlek, som inte hade många målchanser.

Den andra halvleken spelade framförallt gästerna bättre. Man spelade mer aggressivt i sin press, flyttade upp laget och började vinna bollar. Det gav utdelning när Johan Lindkvist kunde nicka in 1–0 kvarten in i den andra halvleken. Även det andra målet kom på nick, genom Robin Krantz, på hörna.

Årets sista mål för Kungsgården gjorde Meda Makaya på ett friläge efter en djupledsboll. Matchen slutade 3–0 till gästande Kungsgården.

– Skönt att avsluta bra trots nedflyttningen, ansåg Lundin.

– Vi ville avslutade säsongen snyggt!

IFK SUNDSVALL–KUNGSGÅRDENS SK 0–3 (0-0)

Mål, Kungsgården: Robin Krantz, Johan Lindkvist, Meda Makaya.

Kungsgårdens tre stjärnor:

3, Matthew Crust.

2, Daniel Thelen.

1, Johan Lindkvist.