Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsgården öser på i trean

Kungsgården slog till igen på Jernvallen, 4–0 mot Stöde och två segrar på tre matcher är inte fy skam för bottentippade KSK.
– Det kändes som vi var bättre än dem även om vi var småslarviga och ineffektiva i första halvlek, säger Stefan Lundin, tränare i KSK.

Första halvleken präglades av mycket kamp där KSK var spelförande. Stöde spelade lugnt och tryggt och redde ut de flesta farligheter som Kungsgården skapade.

Efter en dryg halvtimme började det bränna till, KSK hade en frispark i stolpen, Danich Ali missade ett friläge och så knuffades en Stödespelare omkull i straffområdet strax innan han skulle nicka bollen i mål. Det var nye backen från Ånge, Anton Cederberg som diskret knuffade till och där borde Stöde fått en straff. Istället så kunde KSK göra 1–0 på hörna genom Khochin Ali.

Andra halvleken präglades av att Stöde började söka den långa bollen över Kungsgårdens backlinje. Det passade som handsken för Khochin Ali i Kungsgårdens mittförsvar. Han läste det mesta rätt denna dag och var bäste spelare på plan.

Stöde flyttade upp allt mer och då kunde KSK göra det som det är bäst på. Stabilt försvarsspel och tre kontringar gav tre mål och segern var bärgad.

– Vår fyrbackslinje tycker jag gör en bra match. Den ger trygghet åt hela laget, avslutar Stefan Lundin.

KUNGSGÅRDEN–STÖDE 4–0 (1–0)

Målen: 1–0 (39) Khochin Ali, 2–0 (70) Danich Ali, 3–0 (73) Jacob Karlsson, 4–0 (81) Andreas Månsson.

Domare: Håkan Thunman, Gävle.

Publik: 126.

KSK:s tre stjärnor:

3: Khochin Ali, mb

2: Anton Cederberg, yb

1: Jacob Karlsson, mf