Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungshallen har öppnat i ny regi: "Ska kännas lite mysigare"

Den klassiska Gävlerestaurangen Kungshallen har fått såväl ny ägare som restaurangchef. Tillsammans vill de hotta upp restaurangen för att göra den till en "självklar kvarterskrog".

Annons

Kungshallen, vars tidigare ägare fick alkoholtillståndet indraget i våras, har nu öppnat i ny regi med Suleyman Isik som ägare samt Lotta Wolff och Reine Larsson som restaurangchef respektive kock. Lokalerna har rustats upp och i fredags fick de första gästerna prova den uppdaterade menyn.

– Det var jättehärligt med mycket folk, både nya och gamla gäster. Det blir nya rätter och de som finns kvar är upphottade och modernare. Vi vill att det nu ska kännas lite mysigare, som en restaurang eller pub, säger Lotta Wolff.

Tidigare var hon delägare och restaurangansvarig på Hits for you, men går nu helhjärtat in i Kungshallen.

– Det är lite mindre och mer lugnt och sansat. På "Hits" var det mer fullt ös medvetslös, men det var också roligt. Jag vill att det här ska bli kvarterskrogen som alla människor som bor runt omkring ser som en självklarhet, säger Lotta Wolff.

I förra veckan rapporterade GD att Gävle blir allt krogtätare – men konkurrensen skrämmer inte Lotta Wolff.

– Det är klart att det är konkurrens men på den här sidan av stan finns det inte så många ställen. Jag tror att mycket ger mer och att konkurrens är bra då måste man vara på tårna.