Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvällsmacka ut – tajt klänning på

/

När Anna Skipper kom hem till Therese för att rensa kylskåpet blev det så gott som tomt. Men nu är det fullt igen. Av mat som är bra för kroppen. På torsdag får vi följa Thereses förvandling i ”Du är vad du äter”.

Annons

Hon jobbar nätter, älskar mackor och går gärna ut med sina kompisar på krogen. Ett roligt och innehållsrikt liv, men inte alltid det bästa för hälsan. Therese Bäcklund hade länge försökt att äta mer hälsosamt, men när nattsuget satte in föll hon alltid tillbaka.

– Det är så lätt att bli hungrig på natten, ler hon. Men nu har jag bytt ut mina kvällsmackor mot en smoothieliknande bärdryck och det funkar faktiskt. I början var jag kanske lite arg, i alla fall om man frågar Micke, men nu mår jag jättebra.

Hon har fått hjälp av Anna Skipper i programmet ”Du är vad du äter”. Therese från Gävle är först ut i säsongens avsnitt med premiär på torsdag. Mötet med Skipper var tufft, men det fungerade och nu mår Therese som en prinsessa.

– Jag ville bli snygg till min 30-årsdag, säger hon. Jag fyller i maj och då är det stor fest. Jag kan fortfarande unna mig saker, bara jag inte gör det hela tiden.

Det var för fem år sedan som hon sökte till programmet första gången. Då kom hon inte med, men i år hörde de av sig och Therese tvekade inte. Fast hon måste visa upp sin övervikt i TV. Hennes självförtroende är det inget större fel på och hon har varit ganska nöjd med sig själv. Kroppen däremot har inte mått lika bra.

– Jag var väldigt uppsvälld och bubblig i magen och vaknade jättetörstig varje natt och gick upp för att dricka. Nu vaknar jag inte ens. Plötsligt sover jag gott hela nätterna. Dessutom kan jag ha tajta, fina kläder och på lördag ska jag ut med mina kompisar. Då ska vi fira mig!

I programmet rensar Anna Skipper kylskåpet hemma hos folk och Therese bävar lite för att titta på TV själv. På åtta veckor har hon bytt livsstil ganska ordentligt och ibland har det varit tungt.

Efter rensningen blev Thereses kylskåp så gott som tomt, bara en olivburk och en flaska pressad citron stod kvar. Anna dukade upp en veckoranson av den mat som Therese brukar äta och det var en jobbig syn. Den bilden av bordet ser hon framför sig så gott som varje dag.

Där fanns dessutom en äcklig skål med fimpar och ett stort glas tjära. Det hade hon också fått i sig, som en topping på all mat. Therese har bestämt sig för att hon vill sluta röka men har börjat med att trappa ner. Även läkaren tyckte att det var bra om hon tog en sak i taget.

Vid ett tillfälle var hon nära att ge upp på riktigt. Hon skulle få upp flåset och skickades på intensivträning till en militäranläggning. Det blev hårda övningar i terräng och till sist ramlade Therese ihop bakom ett träd och var nära gråten. Men hon vägrade att ge sig, bet ihop igen och fullföljde banan.

Nästa dag såg det ut som om hon hade blivit misshandlad. Hon hade blåmärken över hela kroppen och kunde knappt komma ur sängen för all träningsvärk.

– De tyckte att jag skulle komma tillbaka, men aldrig i livet tänkte jag. Fast så här efteråt skulle det vara kul att visa vilken skillnad det har blivit.

För god hälsa behöver kroppen röra på sig. Men för en livsnjutare kan det vara svårt. Therese har alltid tyckt att det är tråkigt med motion och att det tar för mycket tid.

Nu blev hon beordrad att träna och började med att prova jogging. Det kändes trist och hon gick till gymmet men att dra i maskiner var inte heller kul. Då bestämde hon sig för att prova dans. Hon började på zumba och det var bland det roligaste hon hade varit med om.

– Jag blev upprymd och skrattade mycket, det kändes nästan som att vara nykär. Dessutom var jag helt genomsvettig efteråt. Jag minns att jag drack en hel flaska med vatten och kände mig så lycklig. Tidigare hade jag haft svårt för vatten och mest druckit läsk.

Efter åtta veckor var det dags för den stora finalen då Therese skulle filmas i en tajt klänning. Det var pirrigt och nervöst, hon hade knappt haft några tajta kläder tidigare. Hon var van med lösa toppar och tunikor som inte smiter åt. Nu fick hon gå runt i butikerna och prova och föll för ett svart fodral med breda kors över en djupt urringad rygg.

– Det var en väldigt speciell känsla att kunna ha en tajt klänning, ler hon igen. Jag kände mig väldigt snygg. Jag måste nog köpa en till, att ha på nästa fest.

Mer läsning

Annons