Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvar i häktet i väntan på svar

SANDVIKENHäktningstiden förlängs för den 34-årige sandviksbo som häktades före jul, misstänkt för grovt narkotikabrott. Dagarna innan hittade polisen två kilo amfetamin i mannens bostad.

Annons
- Vi har inte fått någon analys från SKL ännu, säger kammaråklagare Anders S Petterson.
Narkotikan sändes efter beslaget till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, för analys. Det är fortfarande oklart hur renodlat amfetaminet är. Om det visar sig att partiet kan spädas en eller flera gånger kan det röra sig om en betydligt större mängd narkotika än två kilo.

Hittat ammunition
34-åringen kan även komma att misstänkliggöras för fler brott.
- Polisen har ju hittat en del ammunition till automatkarbiner också, och även lite annat gods, säger Anders S Petterson.
Den häktade erkänner innehav av narkotika, men förnekar att han skulle ha gjort sig skyldig till brott.
- Han säger att han har blivit hotad, att han tagit emot narkotikan för att han har varit rädd.

Samma parti?

Förutom 34-åringen förekommer två andra personer i brottsutredningen, en medelålders kyrkoanställd i Hofors och dennes sambo. Det var i parets bostad i Hofors som 34-åringen greps i samband med en husrannsakan. Även där hittades en mindre mängd amfetamin.
- Analysen kommer att visa om den narkotikan kommer från samma parti som det som hittades hos den häktade, säger Anders S Petterson.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se