Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna häktad för grov misshandel

GÄVLEPå onsdagen häktades den 35-åriga kvinna som medgett att hon stack kniven i magen på en 23-årig man i måndags.

Hon berättade själv att motivet var att skrämma mannen från att fortsätta sprida rykten om henne - enligt kvinnan hade de två haft en sexuell relation, något 23-åringen nekat till.
Det framgick också under häktningsförhandlingen att 35-åringen har psykiska problem.

Får psykvård
Hon får vård vid vuxenpsykiatriska avdelningen och är ordinerad psykofarmaka.
Av ett rättsintyg över 23-åringens skador som åklagaren föredrog inför rätten framgick att skadorna hade varit livshotande om kniven trängt en eller två centimeter djupare.
Tingsrätten avslog åklagarens begäran att kvinnan skulle häktas misstänkt för dråpförsök - man ansåg inte att det fanns tillräckligt uppsåt och häktar i stället för grov misshandel.
Dessutom beslutade tingsrätten att 35-åringen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att se om kvinnan bör dömas till vård istället för fängelse.
Åtal ska vara väckt senast den 29 juli.
Enligt de senaste uppgifterna om 23-åringen hälsotillstånd efter den akuta operation man tvingades göra på länssjukhuset, måste han vårdas där åtminstone till slutet av den här veckan.
MATS HEDSTRÖM