Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna hotades och våldtogs

SANDVIKEN
En 22-åring kvinna från Sandviken har anmält att hon blivit våldtagen i sitt hem i Björksätra tidigt på onsdagsmorgonen. Larmet kom till polisen 7.59 och en patrull var snabbt på plats.

- Anmälan kom från 22-åringens moder, säger kriminalpolisen i Sandviken. Efter de förhör vi gjort rubriceras det hela som våldtäkt, misshandel, olaga hot och olaga tvång.
Det hela började med att 22-åringen åkte tåg till Stockholm på tisdagsmorgonen.
När hon på kvällen skulle åka tåg tillbaka till Sandviken kom hon i kontakt med två män av utländsk härkomst. De lovade 22-åringen att de skulle köra henne till Sandviken.

Till Sandviken
Kvinnan hoppade in i bilen och mycket tidigt på onsdagsmorgonen kom trion till Sandviken. De två männen följde med kvinnan in i hennes lägenhet.
- Där drog ena mannen fram en pistol och hotade till sig ett samlag, säger polisen. Kvinnan fick bland annat ta emot ett slag i huvudet med pistolen.
Efter de fullbordade våldtäkterna tejpades kvinnans armar och benen och de två männen lämnade lägenheten.
Kvinnan lyckades ta sig loss och tog sig till moderns lägenhet där polis larmades.
22-åringen fördes till kvinnokliniken i Gävle för att få sina skador undersökta. Lägenheten spärrades av för att polisens tekniker ska få göra en noggrann undersökning av brottsplatsen.

Vaga signalement
- Tyvärr har kvinnan bara vaga signalement på de misstänkta gärningsmännen, säger polisen. Ena gärningsmannen var kraftigt byggd och den andra var spensligt byggd. De talade på ett utländskt språk med varandra. Dessutom kan kvinnan inte beskriva bilmärket.
Nu är kvinnan chockad och polisen hoppas att hon ska kunna lämna bättre berättelse sedan hon fått vila upp sig lite.
- Hon var tämligen omtöcknad när kollegorna kom till platsen, säger polisen.

JÖRGEN LARSSON