Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna kräver skadestånd för vägförrättning

SANDVIKENEn kvinna har krävt Sandvikens kommun på närmare 50 000 kronor i skadestånd.

Hon hävdar att kommunen orsakat henne merkostnader på grund av bristfällig handläggning vad gäller en vägförrättning.
Det var vid bygg- och miljönämndens sammanträde i onsdags som ärendet var uppe. Kvinnan har tidigare skrivit brev till kommunen och berättat sin historia.
Hon flyttade för ett par år sedan till en fastighet, en stor gammal gård, i Österfärnebotrakten. Över gården gick en väg som även andra boende i närheten använde. Enligt kvinnan ska hon dock vid ett samtal med en handläggare på bygg- och miljökontoret i Sandviken ha fått löfte om att vägen inte ingick i någon vägsamfällighet och att vägen alltså var hennes. När hon bott på gården i några månader blev det dock klart att vägen användes av bybor och andra precis som tidigare.
Kvinnan gjorde en ny förrättning och fick ensam rätt till vägen. Därför begär hon att få närmare 50 000 kronor i ersättning från kommunen för de kostnader hon fick i samband med förrättningen.
- Hon tyckte att hon blev lurad av kommunen eftersom hon anser att hon inte fick rätt information om vägens status, säger bygg- och miljöchefen Göran Olausson.
- Det har blivit mycket obehag. Folk åkte på vägen, hon stängde av den och det blev osämja mellan henne och de boende där.
Kommunjuristen Håkan Törnström utreder just nu ärendet.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se