Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna med hund påkörd

En kvinna med hund blev klockan åtta påkörd på Sjätte tvärgatan i Gävle. Hunden fastnade under bilen och fick sådana skador att den måste avlivas. Kvinnan fördes till sjukhus.

Annons

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, var ute och rastade en hund. I korsningen Sjätte tvärgatan - Brynäsgatan blev hon av okänd anledning påkörd av en personbil - det finns dock misstanke om vårdslöshet i trafik mot den 28-årige föraren.
Hunden fastnade under bilen som räddningstjänsten måste hissa upp för att få loss den. Veterinär tillkallades för att ta hand om hunden. Det visade sig att den brutit ryggen på flera ställen så den måste avlivas på platsen.

Kvinnan fördes i ambulans till sjukhus - henne tillstånd är för närvarande okänt, hon har dock inte fått allvarliga skador. Polis ska under förmiddagen höra henne om vad hon minns av olyckan.