Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna tafsade på kollegor?

GÄVLEI går hölls rättegång mot den 43-åriga Gävlekvinna som anklagas för att ha ofredat två yngre kvinnor sexuellt.

Enligt åklagaren har kvinnan under flera års tid tafsat på två av sina arbetskamrater
- Det är den ena flickan som varit mest utsatt. Hon har tagit henne på brösten och rumpan, säger åklagare Ann-Marie Sjöberg.
Enligt målsägarna, två kvinnor i 20- och 30-årsåldern, har 43-åringen till exempel klappat dem i baken när de stått och diskat. Vid möten har kvinnan satt sig bredvid dem och plötsligt börjat smeka dem på låren.
De båda kvinnorna har enligt åklagaren markerat för 43-åringen att de ogillar hennes beröring. Ändå har tafsandet fortsatt.
Under hösten åkte de anställda till Stockholm på resa där det bland annat ingick besök på ett spa. Före resan ska 43-åringen ha sagt till den ena kvinnan att hon såg fram emot att se henne naken. Detta gjorde enligt Ann-Marie Sjöberg att 20-åringen inte ville vara avklädd i 43-åringens närvaro.

Utfryst på jobbet
Den misstänkta kvinnan säger själv att hon länge varit utfryst av sina arbetskamrater. Anklagelserna om sexuellt ofredande är kollegornas sätt att få bort henne från jobbet.
- Min klient nekar till anklagelserna, säger försvarsadvokat Jan-Ove Ljunggren.
Om rätten ändå kommer fram till att kvinnan har tagit på sina arbetskamrater tycker Jan-Ove Ljunggren inte att det hela ska ses som uppenbart sedlighetssårande. Det är inte visat att klapparna har någon sexuell innebörd.
Enligt uppgift har 43-åringen varit avstängd från sitt jobb ända sedan polisanmälan gjordes i början på året.
Dom meddelas den 20 juni.

ANNA HÖGLUND