Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna våldtogs på bakgård

GÄVLE
En 19-årig kvinna bosatt i södra Hälsingland våldtogs på en bakgård i centrala Gävle under natten mot söndagen. Hon känner förövaren flyktigt och vet att han är omkring 24 år och bosatt i Norduppland.

Annons
Polisen jobbade under söndagen med att fastställa identiteten på den utpekade.
19-åringen gick på en krog i centrum tillsammans med två kompisar. Där stötte hon ihop med mannen från Norduppland som hon kände något sedan tidigare.
Mannen förklarade för kvinnan att han ville ligga med henne, en invit hon säger sig ha avvisat.
Runt midnatt blev det bestämt att man skulle gå till en annan krog. Mannen föreslog en genväg över en bakgård.
Där genomförde han enligt anmälan ett samlag mot kvinnans vilja. Efteråt träffade kvinnan kompisarna på den nya krogen som hjälpte henne att larma polisen.
Anmälan togs upp på plats varefter polisen skjutsade 19-åringen till länssjukhuset för undersökning. Hon hade inte utsatts för våld som ledde till fysiska skador.
Bakgården spärrades av. Polistekniker undersökte platsen på söndagen och gjorde fynd som kan visa sig vara betydelsefulla i utredningen.

OLLE HILDINGSON