Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor förtalade i sexnoveller på nätet

En polisanmäld man skrev sexnoveller om två kvinnor och publicerade dem på internet. Kvinnorna kunde identifieras och fick veta genom andra att novellerna fanns tillgängliga för alla att läsa. Senare försökte mannen köra på en av kvinnorna med sin bil.

Polisen i Gävle var i går förtegen kring vissa detaljer i utredningen. Av anmälan framgår ändå att två kvinnor i 30-årsåldern, båda bosatta i Gästrikland, anser sig förtalade på internet.

Detta sedan en man skrivit sexnoveller om dem med grova pornografiska inslag och publicerat dem på en sajt på internet. Mannen är på något sätt bekant med kvinnorna.

Sajten marknadsför sig som just ett forum för sexnoveller. Därför fick materialet sannolikt stor spridning. Det är inte känt om även bilder publicerades, vilket har gjorts i anslutning till flera av novellerna på sajten.

Den misstänkte mannen nöjde sig inte med att agera på internet. Enligt misstankarna mot honom har han sökt upp den ena av kvinnorna i ”verkligheten”. Av okänd anledning överräckte han bilder av sexuell natur till henne.

Kvinnans reaktion var inte vad mannen förväntade sig. Han ska därför ha försökt köra på henne med sin bil. Detta skedde någon gång före den 6 juni i år. Det var då polisen fick information om händelserna.

Polisanmälan gäller både förtal, sexuellt ofredande och försök till misshandel.

Det har inte gått att avgöra vem eller vilka som står bakom driften av den aktuella sajten på internet. Dock finns vissa krav för vad som får publiceras.

Bland annat får novellförfattarna inte anspela på pedofili, tidelag eller ”dylikt stötande material”, eller på något annat sätt bryta mot gällande lagstiftning.