Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor mötte rånarna

SANDVIKENPolisen söker två vittnen till rånförsöket av uraffären på Hyttgatan i Sandviken.

Annons
Två kvinnor ska enligt nya uppgifter ha mött de två misstänkta männen när de rusade från uraffären.
- Det vore bra om vi fick prata med dem, säger polisinspektör Maria Pärssinen.
Det var vid sextiden på fredagskvällen som två maskerade män försökte råna Gunnarssons Ur & Optik på Hyttgatan i Sandviken.
De krävde att få pengar men butiksinnehavaren vägrade och gick själv till angrepp. Vid det tumult som följde fick butiksinnehavaren flera knytnävsslag i ansiktet.
Ett av slagen orsakade en sårskada. Han lyckades dock skrämma iväg rånarna som inte heller fick med sig vare sig pengar eller varor.
Enligt nya uppgifter till polisen sprang butikinnehavaren ut på gatan för att se var de båda männen sprang i för riktning. Han såg då att de passerade två kvinnor, de två var troligtvis ute och gick längs Hyttgatan var och en för sig, tror polisen.
Kvinnorna stannade också för att prata med butiksinnehavaren och för att höra vad som hänt. Han gick därefter in i sin butik för att larma polisen och under tiden gick de båda kvinnorna därifrån utan att lämna några uppgifter om var polisen skulle kunna få tag på dem.
Enligt butiksinnehavarens vittnesmål var den ena kvinnan i 60-årsåldern och den andra betydligt yngre, möjligtvis i 40-årsåldern.
Polisen är angelägen om att komma i kontakt med de båda kvinnorna vars vittnesmål skulle kunna vara viktiga. I övrigt hade Sandvikenpolisen på måndagskvällen inga nya uppgifter om rånförsöket.
KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se