Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnorna riskerar inte utvisning

Polisen kommer att hålla fler förhör med de tolv massöser som jobbat åt 59-åringen.
Men ingen av dem är misstänkta för brott och de riskerar inte utvisning.
– Vi har kollat deras papper och de är justa, säger Jonas Trolle på Citypolisens spaningsrotel.

Annons

En av de kvinnor som GD talade med under besöken till 59-åringens massagesalonger levde mycket knapert. Hon förklarade för GD:s reporter att hon kunde göra hembesök på söndagar då salongen var stängd. Men då var hon tvungen att ha åtminstone två till inbokade kundbesök. Annars skulle förtjänsten ätas upp av busskostnaden eftersom hon bor utanför Gävle.

Den andra kvinnan berättade att hon jobbade på salongen i Stockholmsförorten tillsammans med sin syster. De hade båda kommit till Sverige för att jobba åt 59-åringen i sex månader. Liksom massösen i Gävle berättade kvinnan att hon saknade Thailand och värmen.

Åldern på de kvinnor som jobbat åt 59-åringen varierar kraftigt. De är allt mellan 21 och 50 år gamla. En del av dem är gifta med svenska män medan andra har kommit till Sverige med ett arbetsvisum. Andra besöker Sverige som turister och har därför ett turistvisum.

I tisdags hölls de första förhören med kvinnorna men de släpptes alla senare på kvällen eftersom ingen av dem är misstänkta för brott. De är fria att göra vad de vill men polisen kommer att hålla många fler förhör med kvinnorna. Vad som framkommit hittills vill Jonas Trolle inte gå in på.

– Men jag kan säga så mycket som att vår uppfattning om 59-åringens roll har stärkts efter att vi hört kvinnorna, säger han.

Mer läsning

Annons