Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyckling återkallas efter glasfynd

Kronfågel misstänker att de utsatts för sabotage. Någon stoppar glas i deras kycklingprodukter.
Nu återkallas 107 ton kyckling från butikerna.

Annons

Det som började med ett enskilt ärende för några dagar sedan har växt lavinartat. Konsumenter från hela landet har hittat glasbitar i sina kycklingprodukter från Kronfågel. Glas som inte kan ha hamnat där på grund av någon olycka i produktionen eftersom glas är totalförbjudet i Kronfågels kycklingfabriker. Företagets teori är alltså att någon medvetet saboterat deras produkter. Nu säljstoppas och återkallas totalt 107 ton kyckling.

– Kronfågel ser oerhört allvarligt på det inträffade. Det hela är mycket obehagligt för alla inblandade då det råder totalt glasförbud i vår produktionsmiljö. Det som skett har polisanmälts. Hela vårt fokus ligger nu på att våra konsumenter inte ska drabbas. Vi lägger all kraft på att, i samarbete med polisen, så snart som möjligt hitta källan till det som hänt och förhindra fler incidenter, säger Jan Henriksen, vd på Lantmännen Kronfågel i ett pressmeddelande.

Den som köpt någon av nedanstående produkter kan lämna tillbaka dem till butiken och få pengarna tillbaka.