Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyckling med dragon och sommargrönsaker

Annons

700 g kycklingfilé

1 zucchini

1 gul lök

1 röd paprika

200 g champinjoner

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

2 dl grädde

1 kruka fransk dragon

maizena till redning

salt och peppar

smör och raps alt olivolja

Att äta till:

pasta, ris eller kokt färskpotatis

1. Skär lök och grönsaker i bitar. Skiva svampen. Lägg grönsakerna i en skål och svampen i en annan.

Därefter delas kycklingköttet i ungefär tre centimeter stora bitar. Diska kniv och skärbräda och tvätta händerna. Kyckling som är rå kan innehålla otrevliga bakterier som försvinner så fort kycklingen är upphettad.

2. Stek svampen lätt i smör och olja. Ta upp svampen och lägg i stället i kycklingbitarna. De ska få lite färg,

inte mer.

Lyft över kycklingen till kastrull eller gryta och koka upp med vatten,

grädde, fond och fransk dragon i knappt 10 minuter.

3. Vänd ner grönsaker och svamp.

Koka upp, red av med maizena löst i vatten, och sjud allt i 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar.