Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyckling med sötsur sås

För 4 personer
600 g benfritt kycklingkött
1 påse wokgrönsaker
100 g haricots verts, 1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 liten chili, inte alltför stark
300 g sötsur sås, färdig
1 tsk konc. kycklingfond
1 msk fisk- eller ostronsås
2 dl vatten, rapsolja
Att äta till:
råris, solros- eller andra frön
blandad sallad med färska groddar
Skär kycklingköttet i drygt centimeterbreda strimlor. Se till att diska redskap och tvätta händer efter arbetet med rått fågelkött. Strimla purjolöken och chilin, den senare mycket fint. Bryn köttet med olja i het panna. Tillsätt wokgrönsaker och haricots verts. Pressa i vitlök och tillsätt chili och purjolök efter någon minut.
Blanda färdig sötsur sås med vatten och fisk- eller ostronsås samt fond. Slå blandningen över woken och låt allt bli genomvarmt. Strö gärna över lite solrosfrön före servering. Bjuds med råris och sallad.