Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyckling med sötsur sås

Annons

För 4 personer
600 g benfritt kycklingkött
1 påse wokgrönsaker
100 g haricots verts, 1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 liten chili, inte alltför stark
300 g sötsur sås, färdig
1 tsk konc. kycklingfond
1 msk fisk- eller ostronsås
2 dl vatten, rapsolja
Att äta till:
råris, solros- eller andra frön
blandad sallad med färska groddar
Skär kycklingköttet i drygt centimeterbreda strimlor. Se till att diska redskap och tvätta händer efter arbetet med rått fågelkött. Strimla purjolöken och chilin, den senare mycket fint. Bryn köttet med olja i het panna. Tillsätt wokgrönsaker och haricots verts. Pressa i vitlök och tillsätt chili och purjolök efter någon minut.
Blanda färdig sötsur sås med vatten och fisk- eller ostronsås samt fond. Slå blandningen över woken och låt allt bli genomvarmt. Strö gärna över lite solrosfrön före servering. Bjuds med råris och sallad.