Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingen var en seg historia

Annons

Jag hade fått en kyckling och i Allt om Mat hittade jag ett recept anpassat till mitt kunnande och studielån. Efter en stund doftade det himmelskt av apelsin, honung och vitlök ur grytan där också den hela kycklingen låg.

Minuterna gick och blev till en timme. Riset var klart och magarna knorrade. Men kycklingen blev aldrig mör utan kändes mer och mer som en stor tennisboll. Till slut gav vi upp och åt riset och den goda såsen. Kokhönset – för det var naturligtvis ett sånt – kastades.

I dag är risken minimal för att något sånt ska inträffa. Vete katten om det ens finns kokhöns i diskarna längre. Annars var det riktigt bra mat. Efter kokning kunde man använda köttet i pastasåser, soppor och grytor. Billigare kött kunde man inte få, perfekt för fattiga studenter.

Nu blir det helstekt kyckling var och varannan helg. Tyvärr har också de stora fina kycklingarna från Rotens gård försvunnit. Och Ockelbokyckling finns bara att köpa i Gävle när det är Bondens marknad. Så man får hålla sig till de kycklingar man får tag på. Men apelsiner finns det att förgylla kycklingarna med.

Mer läsning

Annons