Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kycklinggryta med senap och kapris

Annons

För 4 personer

600 g benfritt kycklingkött
500 g blandade rotsaker (morot, rotselleri och kålrot)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk dijonsenap
3 dl vatten eller torrt vitt vin
2 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
maizena
salt och peppar
3 msk inlagd kapris

Att äta till:
ris eller bulgur

Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Finhacka vitlöksklyftan och rosmarinen. Förbered rotsakerna, det vill säga skala och skär dem i bitar eller köp färdig rotsaksblandning. Fräs kyckling, lökar och rotsaker med olivolja i stekgryta eller rymlig kastrull. Klicka i senap och tillsätt vatten eller vin samt grädde och kycklingfond. Koka upp och sjud 10 minuter under lock. Red av med maizena och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med kapris, salt och peppar.

dan.strandqvist@ttspektra.se