Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kycklinggryta med senap och kapris

För 4 personer

600 g benfritt kycklingkött
500 g blandade rotsaker (morot, rotselleri och kålrot)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk dijonsenap
3 dl vatten eller torrt vitt vin
2 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
maizena
salt och peppar
3 msk inlagd kapris

Att äta till:
ris eller bulgur

Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Finhacka vitlöksklyftan och rosmarinen. Förbered rotsakerna, det vill säga skala och skär dem i bitar eller köp färdig rotsaksblandning. Fräs kyckling, lökar och rotsaker med olivolja i stekgryta eller rymlig kastrull. Klicka i senap och tillsätt vatten eller vin samt grädde och kycklingfond. Koka upp och sjud 10 minuter under lock. Red av med maizena och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med kapris, salt och peppar.

dan.strandqvist@ttspektra.se