Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingsallad med maskrosblad och currydressing

Annons

500 g salladskyckling alt. stekt, kall kyckling

1 huvud isbergssallad

några blad röd sallad, exempelvis

rosésallad

några späda maskrosblad

1 ask körsbärstomater

1 knippe rädisor

1/2 gurka

bladpersilja

Till dressingen:

3 msk majonnäs

3 dl turkisk yoghurt

1 tsk het curry (curry madras)

1 msk konc. äppeljuice

3 msk vatten

salt och ev. peppar

1. Blanda majonnäs och curry. När blandningen är helt slät tillsätts

övriga ingredienser till dressingen. Låt dressingen stå kallt en stund

innan den smakas av med salt och eventuellt peppar.

2. Lägg späda maskrosblad i iskallt vatten i fem minuter. Torka av vattnet och riv bladen i bitar. Skölj och riv även isbergs- och rosésallad ganska grovt. Blanda med maskrosbladen.

3. Skär kycklingköttet i två centimeter stora bitar. Skiva gurkan, dela körsbärstomater och rädisor på mitten.

4. Lägg salladsblandningen som grund i portionsskålar. Toppa med kyckling, tomater, gurka, rädisor och rikligt med bladpersilja. Servera dressingen i en skål för sig. Bröd passar alltid till sallader.