Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyle MacLachlan lockas av det udda

Vi känner igen honom som Agent Cooper i ”Twin Peaks” och Trey i ”Sex and The City”. Numera gör Kyle MacLachlan rollen som Orson i ”Desperate Housewives”, där säsongens sista avsnitt sänds i Kanal 5 i kväll.

– Motivationen ökar när jag spelar udda karaktärer, säger Kyle MacLachlan till TT Spektra.

Marc Cherry, författaren av ”Desperate housewives” hade lovat sig själv att inte använda någon av skådespelarna i ”Sex and the city” när han påbörjade arbetet med serien om de desperata hemmafruarna. Men löftet bröts när Kyle MacLachlan, som spelade Charlottes make Trey, fick rollen som Orson i tredje säsongen.

– Jag känner mig hedrad, säger Kyle MacLachlan till TT Spektra.

– Det var något speciellt att hoppa in i ett program som redan var populärt. Det faktum att han tog in mig för att jag skulle spela mördare och sedan lät mig vara kvar i serien känns väldigt bra.

Det stora genombrottet för Kyle MacLachlan kom genom kultserien ”Twin Peaks”. Än i dag blir skådespelaren stoppad på gatan av ”Twin peaks”-fans världen över.

MacLachlan är nära vän med regissören David Lynch, de forna kollegorna brukar ses då och då för en kopp kaffe.

– Jag vet inte om vi kommer att jobba ihop snart, förhoppningsvis ska vi göra det någon gång. Det blir ingen uppföljning på ”Twin Peaks”?

– Det vore roligt, men jag tror inte det. Programmet existerar i sin plats i tidsrymden. Samtidigt vore det kul att återvända och se vad som hände med Agent Cooper.

Kyle MacLachlans rollfigurer har alltid varit udda, karaktären Orson i ”Desperate housewives” är inget undantag.

– En del av nöjet med att göra en tv-roll är du har mer utrymme med att leka med rollen. Jag gillar att inte veta vilken vändning min karaktär kommer att göra från vecka till vecka.

På tisdagen sänds finalavsnittet av den femte säsongen av ”Desperate Housewives” i Kanal 5, där den nyblivne pappan Kyle MacLachlan spelar mot Marcia Cross.

– Marcia är fantastisk. Hon är en inspiration, har två små flickor och ger alltid råd hur jag ska göra som förälder.