Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyssar ger blickar

GÄVLEUnder två veckor ska 22 av Sveriges städer värderas utifrån hur homovänliga de är. När en liknande undersökning genomfördes ifjol fick Gävle ett relativt bra betyg i jämförelse med andra städer.

Annons
45 procent av de homosexuella gävlebor som deltog i undersökningen svarade ja på frågan "får ni blickar från folk om du och din partner håller varandra i handen på öppen gata i Gävle?".
Mer än 50 procent uppgav också att kyssar väcker uppmärksamhet i form av blickar eller kommentarer. Ungefär lika många svarade att nätet var den primära platsen att träffa partners på. Undersökningen finns på www.sylvester.se och www.sylvia.se
Bästa homostad: Umeå har fått bäst poäng när det gäller inställning och reaktioner när man med sin partner håller handen eller kysser varandra offentligt. I Umeå har dessutom färre drabbats av diskriminering eller våld för sin sexuella läggning.
Sämsta homostad: I Örnsköldsvik går det varken att hålla handen eller kyssa sin partner offentligt. De reaktioner man får gör det svårt att visa sin homosexualitet öppet.
Bästa raggningsstad: Stockholm etta, Malmö tvåa.
Sämsta raggningsstad: I Örnsköldsvik är det svårt att hitta en partner.
Mest öppna stad: Göteborg den stad där medlemmarna är mest öppna för sin familj, vänner och arbetskamrater om att man är homosexuell.
Källa: www.sylvester.se/homotest