Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

La Roux

Det är en väldigt spännande tid för oss som gillar syntpop, det senaste året har varit fullt av band som verkar ha lyssnat rejält mycket på 80-talsmusik. Brittiska La Roux är det allra senaste. Duons "Bulletproof" toppar just nu brittiska singellistan. Alla kan planka Human League och Heaven 17, men det som gör La Roux till något alldeles extra är sångerskan, rödhåriga Elly Jackson. Min första tanke är att hon sjunger som en mer lättillgänglig Jenny Wilson – helt fantastiskt alltså. Andra i min närhet har jämfört henne med Maria Andersson från Sahara Hotnights.
Om inte hon blir årets nästa stora musikikon blir jag väldigt förvånad. Duon gör något unikt och äkta av en sönderspelad musikgenre. Jag blir nog inte ensam om att jämföra det här med Yazoo och Elly Jackson är vår nya Alison Moyet.

MIKAEL FORSELL