Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läckerheter med chokladsmak

SANDVIKEN
Det blir ett celebert besök på Park Inn, gamla Brukshotellet i Högbo i helgen.

Annons
Jan Hedh, konditor och dessertmästare, ska laga en sexrätterssupé och en efterföljande dessertbuffé med 15 godbitar.
- Det kommer att handla om mycket choklad, lovar Jan Hedh. Bland annat en vitchokladsoppa med blåmusslor och havskräftor. Det blir också koriandersorbet med tonfisk.

240 vill smaka
Gästspelet blir under fredagen och lördagen och sammanlagt har 240 matglada anmält sitt intresse.
- Jag har faktiskt varit här i Högbo vid två tillfällen, skrattar Jan Hedh. Då var jag hemlig agent för att kolla in det frukostbord och dessertbord som sedan blev utsedda till Sveriges bästa. Det gick så långt att jag till och med rakade av mig skägget för att inte bli igenkänd.
Jan Hedh kom till Högbo redan i onsdags.
- Det tar några dagar för att hinna med alla förberedelser, menar Jan. Allt görs från grunden. Det tar några dagar att få consommén av kanin och rådjur färdig.
Till sin hjälp har Jan närmare 15 personer till hands.

JÖRGEN LARSSON