Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ladda upp inför kanelbullens dag

Ingenting går upp mot nybakade bullar. Och nu finns all anledning att baka, Kanelbullens egen dag närmar sig.

På torsdag är det nämligen Kanelbullens dag. Vad passar då bättre än att riktigt frossa i goda, hembakade bullar.

Kanelbullens dag har firats ända sedan 1999 och instiftades av Hembakningsrådet som ville fira sitt 40-årsjubileum. Nu för tiden finns det ju dagar för nästan allt, men just Kanelbullens dag har verkligen fallit väl ut och ”firas” av många.

Hur man vill ”krydda” sina bullar är ju förstås en smaksak. Men är det kanelbullar så är det, så rikligt med kanel tycker jag det ska vara. Dessutom lite nystött kardemumma i själva degen.

Ett tips när man tillsätter mjölet är att inte ha i för mycket på gång. Börja med cirka 8-9 dl och ta sedan lite i taget allt eftersom du ser att degen släpper från kanterna och ser smidig ut. Har du i för mycket blir det inte bra!

Om du sedan gör ”vanliga” bullar i bakformar eller om du ger dig i kast med att snurra och göra en ”knut”, det bestämmer du i stunden. Varför inte göra lite av varje. Det gjorde jag.

Hör av dig om du undrar något, eller om du har något bra tips. Maila till helena.bjorklund@gd.se