Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågavlönade stackare

Brynäs tackar nej till Icebreakers, läste vi i veckan. Vilka puckon, tänkte jag först.

Sen läste jag texten och såg att Icebreakers kräver 400 000 i grundavgift samt att Brynäs skulle stå för alla kostnader för uppehälle och flyg för spelarna.

Hmm, låt oss se vilka spelare som spelar/har spelat i Icebreakers: Peter Forsberg, Markus Näslund, Henrik Zetterberg, bröderna Sedin, Bäckis och så vidare.

Ja, men då förstår jag precis. Det är klart att dessa lågavlönade stackare måste få både uppehälle och flyg betalt när de är ute och idkar välgörenhet.

Det har sina sidor att gå in i en riktig bokhandel. Tyvärr finns det inte så många kvar, men i Bollnäs håller Helins Bokhandel ut (även om makthavarna har ställt till det så att torget utanför numera är totalt skövlat).

Där gick vi in i veckan och fann dels rea i garaget där böckerna kostade en eller ett par tior. Vi handlade för 80 kronor, gick in och köpte fyra pocketböcker ”fyra för priset av tre”. När vi betalat tipsade kassörskan om rearummet, och där var fullt av böcker till halva reapriset. Det går ju inte att passera sånt, så de fyra pocketböckerna vi ursprungligen tänkt köpa fick sällskap av en försvarlig bunt reaböcker.

Som om inte det var nog med att vi köpte en försvarlig trave Fridell och Söderberg för en krona styck på biblioteket i Söderhamn nyligen. Där var det rensning i hyllorna...

Jag tycker det är märkligt att harar är tillåtna vid rekordförsök i friidrott. Alltså riktigt bra löpare som är med i loppet enbart för att hålla en viss fart och sedan avbryta loppet efter ett bestämt antal varv.

Förutom att det måste vara aptrist att vara hare, så tycker jag att det är närmast fusk. En löpare som inte av egen kraft kan hålla farten och slå rekord – ska det vara något det?

Anders Wennberg