Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lagen behöver intäkterna..."

Annons

Hej Keb!
Mycket diskussioner om färre matcher under säsongen osv.

Jag tror dock det är orealisitiskt. Lagen behöver intäkterna. Däremot, är sannolikheten större, att lösningen ligger i en längre, mer uttdragen, säsong. Främst att man spelar en längre period på vårsäsongen, kanske två veckor länge.
Vilket blir möjligt, då mycket tyder på att VM också kommer att förskjutas framåt, för att få med mer spelare från NHL. Därmed åtminstone lite längre mellanrum mellan matcherna, som säkert gynnar kvalitén i dem.

Sedan tycker jag att domarna ska ta krafttag med diving, med start NU, innan det bär iväg och blir ett med hockeykulturen.
2+10 utvisningsminuter för diving och osportslighet. Hade jag varit domare, skulle jag bli mer irriterad över att spelare försöker lura mig, än i stridens hetta kalla mig för dåre, eller liknande.
Fattar inte att domarna finner sig i detta, istället för att sätta hårt mot hårt. Men det är mycket "dadda" i svensk hockey just nu, så detta är ett i raden bara.
Vad tror du, Keb?

-

Visst är det så att klubbarna behöver intäkterna, helt klart - med en längre säsong som följd, men jag tror ändå mest på att det blir en utökning till 14 lag och att 52 matcher kommer att spelas för lagen.

---
Ja, domarna borde absolut ta tag i filmningarna som ofta nu sker när en spelare känner att han är på väg att ramla och förstärker det hela.
Men vi ska komma ihåg att det ofta, ofta är svårt för en ensam domare att se och upptäcka detta då de kan vara skymda eller står på fel sida om händelsen.

Mer läsning

Annons