Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhetsbrist i centrala Gävle

GÄVLEDet saknas lägenheter till alla som vill bo i centrala Gävle.

Annons
Treor och fyror finns i ytterområdena, men generellt är det ont om små och stora lägenheter i kommunen.
Så sammanfattar Mats Hallgren, ansvarig för Gavlegårdarnas uthyrning, läget.
- Det finns större lägenheter i ytterområdena. Men om man flyttar hit för att läsa eller jobba och är ensam vill man inte ha en trea i Sätra för 4 500 kronor i månaden, säger han.
Sedan han började för två år sedan har han märkt en ökad efterfrågan på små och stora lägenheter. Gavlegårdarna har i dag 16 500 lägenheter. Av dem är drygt tre procent, ca 500 lägenheter, outhyrda.
- Det är inte sunt om man kommer under två, två och en halv procent, säger Mats Hallgren.

Bygger nytt
Som Gefle Dagblad tidigare berättat kommer bostadsföretaget att investera 70-80 miljoner kronor i nybyggnation de kommande tre åren och 80 miljoner kronor i underhåll.
35-40 lägenheter ska byggas vid Sörby ängar och lägenheter i Sätra ska byggas om till 172 studentbostäder.
- Eventuellt kan det bli smålägenheter lediga på andra ställen då, säger Mats Hallgren.
- I centrala Gävle, på Norr, på Söder, i Hemsta och vid Kristinaplan vill många bo och här råder brist på lägenheter i alla storlekar säger Mats Hallgren.
Också Valbo är populärt, men där är omsättningen på lägenheter större. I Sätra, Bomhus och Andersberg är det lite lättare att få en liten lägenhet, men några tomma finns inte för tillfället. Däremot finns lediga treor och fyror.
I Hedesunda, Bergby och Hamrånge är efterfrågan och omsättningen på lägenheter låg.
ANNA BAGGE
026-15 96 47
anna.bagge_gd.se